Ceni , mos ma mer për keq por ti akoma nuk njeh librat dhe emërtimet e tyre !! As periudhat kur u shkruan... bile bile dhe as Kur'anin më duket se nuk e njeh siç duhet për të dhënë përgjigje që i takojnë kësaj teme.
Ceni , mos ma mer për keq por ti akoma nuk njeh librat dhe emërtimet e tyre !! As periudhat kur u shkruan... bile bile dhe as Kur'anin më duket se nuk e njeh siç duhet për të dhënë përgjigje që i takojnë kësaj teme.
Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !
A është Jezusi vetem figurë mitologjike?
Gjithnjë e më shumë studiues dyshojnë dhe debatet rreth asaj nëse Jezusi me të vërtetë ka ekzistuar. Një nga esht Paulkovich Michael thotë se nuk ka dëshmi historike e një personi të njohur si Jezus Krishtit.
Ai e arriti këtë përfundim duke studiuar tekstet e shkruara ndërmjet shekujve 1dhe 3
Paulkovich thotë se Jezusi nuk është përmendur në ndonjë prej mbi 126 teksteve të shkruara gjatë ose menjëherë pas jetës së së supozuar të Jezusit.
Paulkovich "shtoi , se një Person i tillë si përshkruhet Jezusi në të vërtetë dhe kryer mrekulli
Paulkovich shton se edhe Pauli i cili i atribuohet krijimin dhe përhapjen e krishterimit kurrë nuk e permende për Jezusin si një person real. Pali nuk e di nga një nënë e virgjër, lindja e Jezusit, fëmijëria, mrekullitë e Jezusit, apostujt, tradhëti, gjykim, pasion dhe ringjalljes.
Hulumtuesit thonë se nuk ka të dhënat personale e asnji Jezusit apo tekste gjithashtu mbështet tezën se Jezusi nuk ekzistonte.
Një shumë e historianëve ka jetuar gjatë kohës kur e supozuar kanë ndodhur këto ngjarje të pabesueshme, "Biri i Perëndisë" i lindur nga një virgjëreshë; vlerësua gjerësisht si një mësues të madh dhe punëtor mrekulli; i cili me mrekulli shërua njerëz dhe ushqyer nga turma; eci mbi ujë dhe e ngriti të vdekurit, i cili është në mal shndërruar në një diell me ngjyra të ndezura; të cilit kryqëzimi është i shoqëruar nga tërmetet e forta, dimming diellin dhe duke marrë nga varret e shumë "shenjtorëve", dhe se ai vetë u ngrit nga të vdekurit.
Historianët më të rëndësishme të kohës së Jezusit mbeti i heshtur, asnjëri prej tyre nuk kishin dëgjuar për Jezusin. Si është e mundur?
Këto ngjarje të pazakontë dhe të famshëm kishte rekordin si historian kompetent i kohës!
Koha kur filloi epoka e krishterë është një nga me e mirë e dokumentuar në histori. Për shembull Livius (59 pr.ne - 17 pas Krishtit), historian romak i periudhës Augusta ka shkruar 142 vëllime, ka qenë edhe Tiber, Josephus, Taciti dhe Suetoni.
Megjithatë, Jezusi historik, pothuajse jashtë Biblës nuk përmend asnjë historian të njohur të kohës gjatë dhe pas ardhjes së Jezusit.
Siç thotë Paulkovich: "Asnjë e personit të shkolluar të moshës së tij nuk është përmendur në ndonjë skedar të njohur rast."
Historian i spikatur dhe filozof Philo (20 pr.ne - jo 50), i cili jetoi në kohën e jetës së Jezusit të dyshuar ', nuk do të them asgjë në lidhje me këto punëtor të madh hebraik mrekulli.
Jezusi dhe pasuesit e tij janë përmendur në ndonjë nga dyzet historianë të tjerë që kanë jetuar gjatë shekujve të dytë e parë dhe pas Krishtit.
1.Historianët më të rëndësishme të kohës së Jezusit , asnjëri prej tyre nuk kishin dëgjuar për Jezusin. Si është e mundur?
2.Isis dhe Maria me bijtë hyjnore te tyre. Kush çfarë imiton?
http://www.dailymail.co.uk/sciencete...character.html
Ndryshuar për herë të fundit nga fegi II : 11-02-2015 më 17:50
Mund te jete dhe figure mitologjike...por nuk eshte e vertete qe nuk permendet nga historianet e kohes. Nuk eshte permendur nga te gjithe por nga Taciti dhe Plini i Ri eshte permendur.Qe do te thote;nuk ka egzistuar,o nuk ka qene figure e rendesishme per tu permendur,ose mbase ka egzistuar me emer tjeter. Jezu vjen nga aramaiko Yeshua,qe mund te jete dhe Joshua,qe ka kuptimin e "Liruesit","Shpetimtarit" Krisht vjen po prap nga aramaiko o eshte perkthimi greqisht i "meshiha" qe ka kuptimin i te "Lyerit" (mbret)...
Normal per ju eshte qe Jezusi te jete figure mitologjike sepse pastaj kush te perfitoje njeriun nga majmunet. Ateisti e myslimani normal qe sta pranon historicitetin e Ungjillit se po ta pranonte atehere do te ishte i krishter e jo ateist apo mysliman.
Ndersa disa myslimane si Ceni i pyesim se si eshte normale qe nje 50 vjecar te kryeje seks me 9 vjecare. Edhe pse ty te duket seeshte normale i nderuar ky eshte dhunim dhe nuk eshte veprim normal. Ju e konsideroni kete profet, ju mund ta konsideroni edhe si UFO por a eshte i tille se...
Krijoni Kontakt